Norwegian med en passagerartillväxt på 16 procent i april

Norwegian_Air_Shuttle_B737_LN-NGH_(8906326396)
Norwegian Boeing 737-800. (Foto: RHL Images)

Drygt tre miljoner passagerare flög med bolaget i april månad vilket är en ökning med 16 procent jämfört med samma period förra året. Som väntat påverkas siffrorna av att påsken inföll i mars i år och uppstart av nya långdistanslinjer.

Totalt reste 3 049 249 passagerare med Norwegian i april, 411 020 fler än samma månad 2017. Den totala trafiktillväxten, RPK, ökade med 44 procent och kapacitetstillväxten med 51 procent. Kabinfaktorn var på 83 procent, ned 3,6 procentenheter. Tillväxten är störst på bolagets långdistanslinjer där kapaciteten har mer än fördubblats sedan samma period förra året.

”Trots att påsken påverkar siffrorna har vi en solid passagerartillväxt även i april. Vi har ökat kapacitetstillväxten betydligt jämfört med samma månad förra året och på långdistans utanför Norden har tillväxten varit på rekordhöga 311 procent. I samband med den stora kapacitetsökningen och nya långdistanslinjer har vi lagt ut många billiga biljetter till försäljning för att attrahera nya resenärer den här månaden, vilket påverkar yielden för april”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian genomförde 99,4 procent av de planlagda flygningarna i april. Punktligheten var på 81,3 procent. Norwegian fortsätter att förnya flygplansflottan under 2018. I april levererades en fabriksny Boeing 787-9 Dreamliner. Totalt i år får Norwegian leverans av 11 Boeing 787-9 Dreamliner, 12 Boeing 737 MAX 8 och två Boeing 737-800. Med en genomsnittsålder på 3,6 år är Norwegians flotta bland de mest moderna och miljöanpassade i världen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.