Emirates tvingas ställa 46 flygplan på marken

Bildresultat för emirates airplanes
(Foto: Imre Solt)

Pilotbrist och en minskad efterfrågan på flygresor under Ramadan. Det är två faktorer som gjort att Emirates tagit 12 flygplan ur trafik, och enligt källor i Emirates planerar att ta ytterligare 34 flygplan ur trafik i maj och juni.

Emirates har parkerat 12 flygplan, elva Boeing 777 och en Airbus A380, på Dubai World Central Airport då de tagits ur trafik på grund av en minskad efterfrågan på flygresor under Ramadanperioden samt en pilotbrist.

Flygplanen flögs till World Central Airport från Dubai International Airport under april och det är oklart hur länge de kommer att stå där, men klart är att ytterligare 34 flygplan kommer att tas ur trafik och parkeras på World Central Airport. Först kommer 20 flygplan under maj-månad att parkeras på World Central Airport och det innefattar 14 Boeing 777 och sex Airbus A380. Sedan kommer ytterligare 11 Boeing 777 och tre A380 att parkeras på flygplatsen i juni.

I förra månaden varnade Emirates VD Tim Clark att en pilotbrist på 100 till 150 piloter kan tvinga flygbolaget att minska antalet flygningar på utvalda flyglinjer, främst till Florida skriver ch-aviation.

Emirates har idag en flotta som består av 268 flygplan, varav 103 stycken är Airbus A380 och 164 Boeing 777. Dessutom har Emirates en specialkonfigurerad Airbus A319. Att man tar 46 flygplan ur trafik innebär att drygt 17 procent av Emirates kapacitet försvinner inom tre månader.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.