Inget köpcentrum och mindre terminal på Scandinavian Mountains Airport

Första spadtaget för Scandinavian Mountains Airport togs i oktober förra året. Men nu bantas byggplanerna. (Foto: Scandinavian Mountains Airport)

Det blir inget köpcentrum vid Scandinavian Mountains Airport utanför Sälen. Dessutom minskar man på terminalen som går från två våningar till en när bygget av flygplatsen nu pågått i sju månader.

Bygget av den nya flygplatsen i Sälen, Scandinavian Mountains Airport, är inne i ett intensivt skede med maskiner som arbetar nästan dygnet runt för att få flygplatsen färdig till öppningen i december nästa år. Enligt SVT Nyheter håller tidsplanen fortfarande för flygplatsen, men samtidigt rapporterar man att det inte blir något köpcentrum vid den nya flygplatsen och samtidigt minskas flygplatsterminalen.

Från början var det meningen att ett stort köpcentrum och handelsområdet skulle byggas vid den nya flygplatsen, dels för flygplatsresenärer men främst inriktat mot gränshandel riktat mot den norska marknaden. Men nu blir det inte så, men flygplatsens VD Brett Weihart berättar för SVT att man fortfarande jobbar för ett köpcentrum på längre sikt.

Förutom att köpcentrumet uteblir minskas byggplanerna ännu mer då terminalbyggnaden ska minskas från två våningar till en. Detta då man har kommit fram till att allt som behövs får plats på ett våningsplan. I ursprungsplanerna var det också meningen att köpcentrum och terminalfunktioner skulle rymmas i en och samma byggnad. Något som nu inte blir av.

”Vi har hittat ett sätt att optimera ytan till bara ett plan med både gate security och taxfree och sånt”, säger Brett Weihart till SVT Nyheter om att terminalbyggnaden minskas.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.