Icelandair och WOW Air vill flyga till Asien

Bildresultat för icelandair
Icelandair Boeing 767. (Foto: Anna Zvereva)

WOW Air ska inom de närmsta veckorna tillkännage sin första destination i Asien, och konkurrenten Icelandair har liknande planer. Det säger Icelandair Groups VD Björgólfur Jóhannsson samtidigt som han hintar om att Indien kan bli den första destinationen i Asien för det anrika isländska flygbolaget.

Det isländska lågprisflygbolaget WOW Air flyger idag till Europa från Reykjavik under morgontimmarna för att sedan återvända med en stor del transferpassagerare som byter flyg på Kefalvik-flygplatsen under eftermiddagen för att sedan flyga vidare till Nordamerika. Så arbetar också Icelandair, men nu tittar båda flygbolagen på flygtrafik från Island till Asien för att möta en ökad efterfrågan att besöka Island från asiatiska turister samt att ta passagerare på USA-Asien linjer via Island.

Inom de närmsta veckorna kommer WOW Air att tillkännage sin första destination i Asien, och det lär inte sluta där. I en intervju med WOW Airs VD Skuli Mogensen i Air Transport World, ATW, säger han att 14-15 destinationer i Asien är fullt möjligt för WOW Air i framtiden.

”Jag tror att den största växten framöver kommer att vara genom Asien. För tre år sedan hade vi bara två destinationer i Nordamerika och nu har vi 14. Jag kan se oss ha 14 till 15 destinationer i Asien och göra Island till Nordens Dubai”, säger Mogensen till ATW.

Från det andra isländska flygbolaget, Icelandair, är det liknande tongångar. Där planerar man att börja flyga till Asien under hösten nästa år, och enligt flygbolagets VD Björgólfur Jóhannsson är det främst Indien man tittar, och då Delhi och Mumbai.

Både Icelandair och WOW Air ser möjligheter att flyga indiska medborgare som bor i USA på sina resor till sitt hemland via sina hubbar på Reykjavik-Keflavik International Airport.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.