Sommarflyg till Visby med BRA

BRA ATR 72-600 på Visby Airport. (Foto: BRA)

BRAs sommarflyglinjer direkt till och från Gotland drar igång 21 juni och avslutas 12 augusti och i sommar hoppas BRA slå förra årets passagerarrekord, som var 105 000 personer, en uppgång med tio procent jämfört med sommaren 2016.

Det blir i sommar direktflyg, förutom till Bromma, Göteborg och Malmö även till Umeå, Sundsvall, Östersund, Norrköping, Ängelholm och Helsingfors. Trafiken intensifieras även på vissa linjer under Almedalsveckan på Gotland som pågår mellan 1 och 8 juli.

Avgångar till och från Visby blir det på tisdagar, onsdagar, torsdagar, fredagar och söndagar beroende på vilken linje och under sommarlovet får alla medföljande barn mellan 2-11 år 90 procents rabatt på flyg med BRA och barn som inte fyllt 2 år åker som vanligt gratis. En nyhet i år är möjligheten för alla att göra flygresan med 100 procent biobränsle, något som väljs vid bokning för en extra kostnad på 300 kronor per flygsträcka.

Majoriteten av flygningarna kommer att genomförs med flygbolaget BRAs klimatsmarta ATR 72 med plats för 72 passagerare. ATR 72 är ett av de klimatsmartaste flygplanen för regionala flygningar. De flyger inte på hög höjd och undviker därmed så kallade höghöjdseffekter och har låg bränsleförbrukning som genererar utsläpp på cirka 76 gram CO2/passagerarkilometer, att jämföra med miljöbilar som får släppa ut max 95 gram CO2/kilometer.

Linje Period Frekvenser Flygplanstyp
Umeå-Visby 21 juni-12 augusti tor, fre, sön ATR 72, Avro RJ
Sundsvall-Visby 21 juni-12 augusti tis, tor, fre, sön ATR 72
Östersund-Visby 11 juli-12 augusti ons, fre, sön ATR 72
Norrköping-Visby 28 juni-12 augusti tor, fre, sön ATR 72
Ängelholm/Helsingborg-Visby 21 juni-12 augusti tor, fre, sön ATR 72
Helsingfors-Visby 21 juni-12 augusti tor, sön ATR 72
Året runt linjer till Visby
Stockholm Bromma-Visby
Göteborg-Visby
Malmö-Visby

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.