SAS med över 200 flyglinjer i vinter – Göteborg får direktflyg till Berlin

Bildresultat för sas oslo
(Foto: Wikimedia Commons)

Nya linjer och fler avgångar i SAS skandinaviska vinterprogram, såväl inrikes som inom Skandinavien, i Europa och interkontinentalt. Det är budskapet från SAS när bolaget nu lanserat sitt vinterprogram för 2018/2019. Göteborg är en av vinnarna och får en sällsynt ny flyglinje med SAS till Tysklands huvudstad, Berlin.

SAS har för första gången 200 linjer i sitt vinterprogram, och för hela 2018 erbjuder SAS 18 nya linjer. För Sveriges del introduceras ett antal nya flyglinjer under SAS vinterprogram 2018/2019. Stockholm får en ny direktlinje till Uleåborg/Oulu i Finland och utökade avgångar till många europeiska destinationer från Arlanda. Med det sticker ut mest för Sveriges del är att Göteborg får en ny direktlinje till Berlin.

Göteborg är den fjärde största flygplatsen i Skandinavien, där SAS är dominerande bolag och erbjuder 1,4 miljoner flygstolar på årsbasis. Under 2018 erbjuder SAS 14 direktlinjer från Göteborg, med Berlin som nytillskott inför vintern med fyra avgångar i veckan.

”Vi är glada över att våra destinationer och produkter har fått ett så positivt mottagande. Därför stärker vi vår satsning inför vintersäsongen genom att behålla många flyglinjer och öka antalet avgångar. Vi kan också glädja många resenärer med nyetablerade linjer”, säger SAS VD Rickard Gustafson.

En underliggande marknadstillväxt tillsammans med återkoppling från ett stort antal resenärer ligger bakom satsningen inför vintersäsongen, en period som normalt präglas av lägre efterfrågan än under sommarhalvåret skriver SAS i ett pressmeddelande.

SAS både behåller och utökar avgångarna från Stockholm till Alicante och Lissabon, och fördubblar antalet flyg per vecka till Miami. Till vintern flyger SAS även från Stockholm till Tromsö upp till fem gånger i veckan, och den svenska huvudstaden får även en linje till Uleåborg/Oulu i Finland, samtidigt som antalet avgångar till Turku/Åbo ökar. SAS etablerar också en ny direktlinje mellan Tammerfors och Malaga med Airbus A320neo.

I Norge blir det fler avgångar från Oslo till Warszawa, Billund, Düsseldorf och Gazipasa. Det upprättas en ny linje mellan Bergen och Aberdeen, och linjen Bodö–Alicante behålls i vinterprogrammet. Detsamma gäller direktlinjen mellan Tromsö och Köpenhamn.

I Danmark har SAS gjort stora investeringar i Århus, och under vintern fortsätter SAS att erbjuda de nya linjerna till bland annat Malaga, München, Stockholm och Oslo. Nu utökas också avgångarna från Köpenhamn till både Washington och Miami, och många destinationer i Europa får fler avgångar och bättre förbindelser via Kastrup.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.