KLM ska underhålla SAS-flygplan

Bildresultat för klm uk engineering pictures
(Foto: KLM UK Engineering)

Det blir KLMs dotterbolag KLM UK Engineering som framöver ska underhålla SAS Airbus och Boeing-flygplan som flyger till Edinburgh och Aberdeen i Skottland, och samarbete mellan de båda bolagen ser ut att kunna växa de närmsta åren, i alla fall från KLMs sida.

När det gäller passagerarmarknaden är SAS och KLM rivaler. Men när det handlar om underhåll av flygplan väljer SAS att samarbeta med KLMs dotterbolag KLM UK Engineering. Det rör sig om ett samarbete där KLMs dotterbolag ska utföra line maintenance, vilket innefattar inspektioner och lättare underhåll, på SAS-flygplan som flyger till Edinburgh och Aberdeen.

”Vi kommer att supporta SAS med både Boeing 737 och Airbus A320 på våra existerande underhållsbaser i Edinburgh och Aberdeen. Det glädjer oss att kunna hjälpa SAS på dessa stationer, och vi ser framemot att utveckla samarbete de kommande åren,” säger Ian Bartholomew som är Director Business Development & Sale på KLM UK Engineering.

 

Men det är inte bara SAS av de nordiska flygbolagen som väljer KLM-underhåll. Även BRA och Finnair får sina flygplan underhållna av KLM UK Engineering, BRA med sina Avro RJ-flygplan och Finnairs Embraer 190 samt Airbus A320.

KLM UK Engineering arbetar även med line maintenance på flygplatserna i Norwich, Newcastle, Durham Tees Valley och London City Airport. Dessutom erbjuder man AOG, Aircraft On Ground, service över hela Europa.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.