Ryanair köper fler Boeing-flygplan

Ryanair Boeing 737 MAX 200. (Foto: Ryanair)

Ryanair har nu lagt en beställning på ytterligare 25 stycken nya Boeing 737 MAX 200-flygplan. Det är en option som nu blir en order som innebär att Ryanair har 135 flygplan av typen på beställning.

Europas största lågprisflygbolag, Ryanair, har bestämt sig för att nyttja en option på 25 flygplan av typen 737 MAX 200 från Boeing vilket gör att de 25 flygplan blir en faktisk order. Det innebär att Ryanair nu har 135 Boeing 737 MAX 200 flygplan på order hos den amerikanska flygplanstillverkaren, och den första ska levereras under första halvan av nästa år.

”Boeing 737 MAX 200 har åtta fler säten än våra nuvarande 189-sätes Boeing 737-800 och har de senaste teknologiska motorerna och winglets som reducerar bränslekonsumtionen och buller. Det säkerställer att vi fortsatt är Europas grönaste flygbolag samtidigt som vi kan fortsätta med låga biljettpriser när vi växer mot 200 miljoner passagerare årligen till år 2024”, säger Ryanairs ekonomichef Neil Sorahan.

De tillkomna 25 flygplanen är värda mer än tre biljoner dollar enligt listpriserna hos Boeing och utökar samtidigt Ryanairs totala ordrar hos Boeing till mer än 650 stycken Boeing 737 sedan den första beställningen från det irländska lågprisflygbolaget år 1994. Dock är det troligtvis så att Ryanair inte betalar listpriset för en Boeing 737 MAX 200 utan har säkerligen en rejäl mängdrabatt.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.