Biobränslebiljetter säljer BRA

Flygplan AVRO RJ 100 3 160229_0
(Foto: BRA)

En hållbarhetschef från Bromma var den första personen i Sverige att boka biobränsleflyg med flygbolaget BRA. Resan gick mellan Stockholm Bromma och Ronneby och de första tio dagarna har över 200 biobränslebokningar gjorts.

Den 9 april lanserade flygbolaget BRA som första flygbolag i Världen möjlighet att mot ett enhetspris om 300 kronor per resa, boka flyg med 100 procent biobränsle. De tio första dagarna har över 200 bokningar gjorts. Allra först att boka biobränsle i Sverige var Magnus Jägre som arbetar som Hållbarhetschef för Amasten Fastighets AB.

Biobränsle väljer varje resenär själv mot en extra kostnad vid bokningen. På så sätt försäkrar sig resenärerna om att den egna flygningen görs så grönt som möjligt, utan att biljettpriserna för alla ökar. Tillägget är endast mellanskillnaden för biobränslet, eftersom det är cirka fem gånger dyrare än vanligt flygbränsle och BRA tar inte ut några extra avgifter.

”Vi är oerhört glada över gensvaret de första dagarna och vi kommer nu att börja marknadsföra biobränsletillvalet ytterligare för att fler ska få upp ögonen för möjligheten”, säger Anna Soltorp som är Hållbarhetschef för flygbolaget BRA.

BRA intervjuade Magnus Jägre och ställde ett antal frågor till honom om biobränsleflyget.

Varför bokade du biobränsleflyg?

Vi på Amasten ser hållbarhet som en självklar del av vår verksamhet och det är väldigt viktigt att vi bidrar på alla sätt som går. I de fall vi behöver flyga är det viktigt att kunna minskavåra utsläpp genom biobränsle.

Var det en privatresa eller affärs/tjänsteresa?

Det var en tjänsteresa till vårt kontor i Ronneby, för att följa upp vårt EnergiJaktsprojekt.

Har ni som företagspolicy att göra resorna så klimatsmart som möjligt?

I vår verksamhet ser vi över alla aspekter på hållbarhet, klimatsmarta resor är en del av det och vi ser mycket positivt på BRAs initiativ att erbjuda biobränsle för att minska koldioxidutsläppen.

Kommer du att boka biobränsleflyg igen?

Ja och vi hoppas att fler leverantörer erbjuder samma möjlighet som BRA.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.