Lägre flygplatsavgifter ger billiga inrikesresor i Danmark

Bildresultat för dat atr 72
DAT ATR 72-200. (Foto: Brian)

Efter att Kastrup sänkt flygplatsavgifterna på danska inrikeslinjer har det danska flygbolaget DAT också sänkt priserna för resenärerna, vilket innebär att det nu går att flyga för 99 danska kronor från Köpenhamn till Midtjyllands flygplats utanför Karup.

Köpenhamns flygplats, Kastrup, sänkte den första april i år avgifterna för flygbolag på danska inrikeslinjer med 35 procent samtidigt som avgifterna för alla flygbolag sänktes med nästan tio procent. De lägre flygplatsavgifterna kommer nu resenärerna till dels då då danska DAT, Danish Air Transport, säljer biljetter för 99 danska kronor på en enkel resa på den danska inrikeslinjen mellan Kastrup och Midtjyllands flygplats utanför Karup.

”Vi har ingått ett avtal med Midtjyllands Lufthavn som innebär en testperiod på tre månader då vi säljer biljetter från 99 (danska) kronor per enkel resa. Det blev sålt 100 biljetter de första två dagarna och de lägre priserna gör att kunder som reser med DSB och bussar överväger flyget som en resemöjlighet”, säger Jesper Rungholm VD på DAT.

Sammantaget kommer de nersatta flygplatsavgifterna på Kastrup göra att DAT slipper utgifter på 16 miljoner danska kronor på inrikes- och charterflygningar till och från den danska huvudstaden. Genom de lägre priserna på Köpenhamn-Karup kommer cirka en tredjedel av de pengarna tillbaka till resenärerna.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.