Air India ökar på Köpenhamn

Bildresultat för air india boeing 787
Air India Boeing 787-8 Dreamliner. (Foto: Paul Evans)

Efter åtta månader på linjen Delhi-Köpenhamn kommer Air India att öka kapaciteten på linjen med fler avgångar per vecka.

Det behövs mer kapacitet på linjen Delhi-Köpenhamn. Det tycker i alla fall Air India som från den 11 maj i år kommer att sätta in en extra avgång varje vecka, vilket innebär att det indiska flygbolaget flyger fyra gånger i veckan mellan de båda huvudstäderna. Den nya avgången kommer att flygas på fredagar med en Boeing 787-8 Dreamliner som har plats för 18 passagerare i Business Class och 238 i Economy Class i Air Indias konfiguration.

I och med detta kommer Air India att flyga till Köpenhamn på tisdagar, torsdagar, fredagar samt lördagar. Den nya frekvensen innebär också att Air India kommer att flyga två gånger varje fredag till Skandinavien då Stockholm-Delhi också trafikeras på fredagar. Förutom fredagar flyger Air India till Stockholm Arlanda även på onsdagar samt söndagar.

Den nya avgången erbjuder dock inte någon vidare flexibilitet i avgångstider då de båda flygen på fredagar lämnar Arlanda klockan 20.40 och Kastrup klockan 20.45. Flygtiden på linjerna skiljer sig dock något, där Stockholm-Delhi i genomsnitt har en flygtid på sex timmar och 25 minuter medan Köpenhamn-Delhi i genomsnitt har en 15 minuter längre flygtid.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.