West Atlantic först i världen med Boeing 737-800 BCF

West Atlantics och världens första Boeing 737-800BCF. (Foto: West Atlantic)

Fraktflygbolaget West Atlantic har nu tagit emot världens första Boeing 737-800BCF som är en fraktversion av Boeings populära passagerarflygplan B737-800.

West Atlantic med huvudkontor i Göteborg har som världens första flygbolag tagit emot en Boeing 737-800BCF från den amerikanska flygplanstillverkaren Boeing. Flygplanet är det första av totalt fyra som kommer att levereras till West Atlantic och överlämningsceremonin av den första -800BCF:en genomfördes i förra veckan på East Midlands Airport i Storbritannien. Boeing 737-800BCF är en fraktversion av Boeings omåtligt populära passagerarflygplan B737-800.

”Vi är exalterade över att vara världens första operatör av B737-800BCF. Den utökade kapaciteten som vi kan erbjuda genom det nya flygplanet kommer våra kunder att tjäna på och vi är mycket glada över att vara i fronten av leveranser av ny teknologi. Det här första flygplanet kommer att följas av ytterligare tre flygplan inom elva månader, och alla flygplanen kommer att flygas på vårt europeiska linjenät,” säger Fredrik Groth, VD på West Atlantic.

De nya Boeing 737-800BCF:erna kommer att erbjuda en 15 procent lägre bränsleförbrukning än de Boeing 737 Classic-flygplan som West Atlantic har i flottan idag samt en 12 procentig minskning av buller jämfört med Classic. Dessutom ökar fraktkapaciteten med ytterligare en pallpositionen jämfört med B737-400 Classic vilket innebär att B737-800BCF:en kan lastas med 23 ton frakt. När West Atlantic tagit emot alla fyra Boeing 737-800BCF-flygplan kommer flygbolaget att totalt ha 23 Boeing 737 i flottan.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.