Finnair utökar samarbetet med Alaska Airlines

OH-LXI_Finnair_Airbus_A320-214_-_cn_1989_taxiing_15july2013_pic-001
Finnair Airbus A320. (Foto: Alf van Beem)

Finnar kommer att utöka sitt samarbete med amerikanska Alaska Airlines genom ett nytt codeshare avtal som kommer att stärka Finnairs linjenät på den amerikanska västkusten med start 20 maj.

Den 20 maj tas ett nytt codeshare avtal i bruk mellan Finnair och Alaska Airlines. Det kommer innebära att Finnairs flygkod, AY, kommer att sättas på Alaska Airlines flygningar från San Francisco till Seattle, Portland, Salt Lake City, Las Vegas, Los Angeles, San Diego, Orange County och Palm Springs. Det nya samarbetet kommer att förbättra Finnair-resenärernas bytesmöjligheter i San Francisco som Finnair flyger till tre gånger i veckan mellan 3 maj och 5 december i år.

”Vi är väldigt glada att återigen samarbeta med Alaska Airlines genom detta nya codeshare avtalet. Det nya avtalet kommer att hjälpa oss med att utöka vårt nätverk på USAs västkust och erbjuda fler möjligheter för våra kunder. San Franciso är en nyckeldestination för Finnair och vi har precis utökat säsongen till tidigt i december på grund av en stark efterfrågan,” säger Philip Lewin, Head of Partnerships and Alliances på Finnair.

För Alaska Airlines resenärer innebär det nya avtalet att medlemmar i flygbolagets ”Mileage Plan” kan flyga med Finnair till över 60 destinationer i Europa från San Francisco, Chicago O Hare, New York JFK och Miami. Charles Breer, chef över allianser på Alaska Airlines säger i ett pressmeddelande att man är mycket nöjda med utökningen, genom codeshare avtalet, av samarbetet med Finnair vilket kommer att erbjuda båda flygbolagens resenärer bekvämare resvägar.

Alaska Airlines har sin huvudhubb på Tacoma-flygplatsen utanför Seattle och flyger till ett 120-tal destinationer, främst på den amerikanska västkusten och i Alaska med 313 flygplan. Under 2016 tillkännagav Alaska Airlines att man skulle köpa Virgin America, vilket i januari i år innebar att de båda flygbolagen övergick till ett gemensamt AOC, Air Operators Certificate vilket i sin tur innebar att namnet Virgin America gick i graven.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.