Växjö växer mest i Sverige

(Foto: Växjö Småland Airport)

Under första kvartalet av 2017 ökade antalet passagerare på Växjö Småland Airport med 14 procent jämfört med motsvarande period 2016. Men 2018 års första kvartal har ökat med hela 68 procent jämfört med 2017. Det gör Växjö Småland Airport till den flygplats i landet som har den högsta tillväxten under de första tre månaderna i år.

Under det första kvartalet av 2017 ökade antalet passagerare på Växjö Småland Airport med 14 procent jämfört med motsvarande period 2016. Mellan 2018 och 2017 har den ökning stigit till 68 procent och det innebär att Växjö Småland Airport har den högsta tillväxten i landet under första kvartalet i år av samtliga svenska flygplatser.

”Med 22 olika destinationer under 2018 väljer allt fler gäster Växjö Småland Airport som sin flygplats för att antingen besöka vår region alternativt åka ifrån när de ska besöka andra delar av Europa. Det har tillkommit nya linjer under 2017 som starkt har bidragit till denna utveckling. Sist ut för några veckor sedan startade flygbolaget BRA sin nya linje till Berlin. Det skapar ännu mer tillgänglighet till vår region och därmed underlättar det resande till sydöstra Sverige från Tyskland och visa versa”, säger Brett Weihart, flygmarknadschef Växjö Småland Airport.

Dessutom kommer nederländska KLM att i maj börja att flyga en gång dagligen till flygbolagets hubb på Schiphol-flygplatsen utanför Amsterdam med en Embraer 175. Förutom KLMs nya flyglinje kommer CSA tillbaka med sin sommarlinje Prag-Växjö-Linköping-Prag och dessutom tillkommer ett mer omfattande charternätverk under sommaren än tidigare till bland annat Antalya.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.