Adria väntar med SAAB 2000

HB-IZJ, Belfast City Airport - September 2017(2)
Adria Airways SAAB 2000. (Foto: Albert Bridge)

Adria Airways har beslutat att ytterligare senarelägga starten för sina flygningarna med SAAB 2000-flygplan. Tidigare var trafikstarten planerad till 2 juni, men nu är den framflyttad till 1 september.

Det slovenska flygbolaget Adria Airways syns lite överallt i Europa med ett antal uppdrag av andra flygbolag att tillhandahålla flygplan, bland annat flyger Adria Airways på uppdrag av Luxair och Austrian Airlines. Men på flygbolagets hemmabas Ljubljanas flygplats har Adria också en hel del flygningar och man planerar att starta ännu fler med SAAB 2000-flygplan. Men starten som från början var planerad till 25 mars i år har nu blivit framskjuten två gånger och nu är det 1 september som gäller.

Trots framflyttandet av trafikstarten för SAAB 2000-flygplanen planerar Adria att flyga dem på samma linjer som var tänkt från 25 mars, nämligen från den slovenska huvudstaden Ljubljana till Bol, Skopje, Warszawa, Bukarest, Hamburg, Podgorica, Sofia, Wien, Düsseldorf, Genève, Prag och Dubrovnik.

Travel Inside rapporterade i december förra året att Adria Airways har riktat in sig på att anställa tidigare Darwin Airline piloter och att Adria även kan vara intresserade av några av det konkursade flygbolagets sex SAAB 2000. Adria Airways moderbolag, 4K Invest, köpte schweiziska Darwin Airline i juli förra året och då flög Darwin ett flertal linjer på uppdrag av det slovenska flygbolaget, men Darwin försattes senare i konkurs.

SAABarna kommer att bli Adrias första turbopropflygplan någonsin. Tidigare har man bara flugit jetflygplan och har idag tre CRJ-700, åtta CRJ-900 och tre Airbus A319-flygplan i flottan. Dessutom wet-leasar Adria en Fokker 100 från Carpatair.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.