Skellefteå upp med över 30 procent

(Foto: Robert Lindberg/Skellefteå Airport)

Skellefteå Airport fortsätter att slå rekord och i mars ökade trafiken med 32 procent jämfört med samma månad 2017. Flygplatsen växte mest av landets flygplatser under förra året med 50 procent fler passagerare än 2016, och 2018 ser ut att bli ännu bättre.

I mars ökade trafiken på Skellefte Airport med 32 procent jämfört med mars förra året. Under första kvartalet 2018 har Skellefteå Airport haft 96 858 passagerare vilket är cirka 26 000 fler än under samma period 2017, vilket ger en ökning hittills i år på 37 procent.

”Bra flygkommunikationer är oerhört viktigt för vår regions tillväxt och utveckling. Den utveckling vi haft har inneburit nya möjligheter för oss att resa ut i världen eller för omvärlden att komma till Skellefteå och svenska Lappland”, säger Robert Lindberg VD på Skellefteå Airport.

Under 2017 blev Skellefteå Airport Sveriges största regionala flygplats och hade vissa månader under fjolåret den tredje bästa tillväxttakten i Europa. Vid årsskiftet 2017 kunde Skellefteå Airport redovisa en otrolig ökning på 141 000 resenärer jämfört med 2016, en tillväxt på mer än 50 procent. I och med de positiva sifforna som nu redovisas för mars har Skellefteå Airport haft starkt stigande passagerarsiffror sedan november 2016.

Dock hindras ytterligare tillväxt genom framflyttningen av förlängningen på flygplatsens start- och landningsbana som gör att planerade flygningar till Thailand inte blir av under året.

”Vårt arbete med miljöprövningen har tagit längre tid än vi beräknat och vi skjuter nu på projektet med banförlängning. Arbetet med ett nytt miljötillstånd som ger förutsättningar för Skellefteå Airports framtida verksamhet måste prioriteras”, säger Robert Lindberg.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.