Airbus: Bar och sovrum i lastrum

Economy passengers on board an A330 aircraft could soon be able to retire to a lower deck space with full flatbeds
Så här kan det se ut i lastutrymme som inte utnyttjas på Airbus A330-flygplan om två år. (Foto: Airbus)

Den europeiska flygplanstillverkaren Airbus visade under Aircraft Interiors Expo i Hamburg på hur lastrummen på långdistansflygplan kan förvandlas till bar, lekplats eller sovrum. En idé som man tagit fram tillsammans med Zodiac Aerospace.

Under den årliga mässan, Aircraft Interiors Expo, i Hamburg presenterade Airbus i förra veckan ett nytt koncept där man ska kunna bygga om en del av lastrummen på flygplanstillverkarens långdistansflygplan till barer, sovrum eller lekplatser. Detta för att göra resan mer bekväm för resenären som kan lämna sin trånga stol för att besöka en bar, ta en sovstund i en säng eller låta barnen röra på sig på lekplatsen.

”På långflygningar kan flygbolagen hyra ut dessa utrymmen till ett flertal passagerare under olika tidsperioder. Så en ekonomiklassbiljett kan potentiellt även innebära en sängplats”, säger Geoff Pinner, head of cabin and cargo på Airbus skriver Aftonbladet.

Den del av lastrummet som man har idéer på att bygga om kommer inte att kunna användas under start och landning och den ombyggda delen ska bestå av outnyttjat lastutrymme, vilket då ställer kraven på de nya rummen att vara flexibla storleksmässigt.

Det nya konceptet ska kunna vara i användning redan om två år på Airbus A330-flygplan.

A sketch of the lounge and meeting room areas
(Foto: Airbus)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.