Försenad trafikstart för Nobis Air – men redan planer på fler destinationer

Bilder från Småland airport i Växjö. Flygplats.Foto Mats Samuelsson.
Växjö Småland Airport. (Foto: Mats Samuelsson)

Det nybildade flygbolaget Nobis Air som har planer på att börja flyga från Växjö till Stockholm Arlanda och Oslo säger nu att den planerade trafikstarten i maj flyttas fram och att man har planer på att börja flyga till fler destinationer än Stockholm och Oslo.

”Realistiskt är att vi kommer i gång i maj eller juni. Vi har pratat med Ulf Axelsson (VD på Växjö Småland Airport) på flygplatsen och gått igenom var han har märkt att det är stor efterfrågan. Det är Oslo och Arlanda”. Det sade Håkan Melin och Pehr Karlsson som står bakom Nobis Air till Smålandsposten i mars, men nu är det andra bud då trafikstarten är försenad och nu planerad till efter sommaren.

Men Pehr Karlsson är inte oroad för att trafiken inte ska komma igång. ”Det kommer inte att påverka oss för vi har planen. Vi kommer att flyga en massa till Almedalen och andra flygningar under tiden. Då kan vi träna upp personalen så att vi kan dra igång riktig efter semestrarna om det nu drar ut på tiden”, säger han till Smålandsposten.

Men trots att trafiken inte kommit igång ännu finns det planer på att flyga till fler destinationer än Arlanda och Oslo. Det är dock oklart vilka linjer som Nobis Air kan tänkas att ta upp, men Pehr Karlsson bekräftar för Smålandsposten att ”det finns planer på en hel del ställen faktiskt”.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.