IAG köper in sig i Norwegian

 

Bildresultat för norwegian
Norwegian Boeing 737-800. (Foto: Norwegian Air Shuttle)

IAG, International Airlines Group, som bland annat äger British Airways och Iberia har köpt 4,6 procent av aktierna i Norwegian Air Shuttle ASA utan Norwegians vetskap.

Norwegian har nyligen fått kännedom om att International Airlines Group, IAG, har köpt 4,6 procent av aktierna i Norwegian Air Shuttle ASA. Norwegian hade ingen kännedom om den här transaktionen innan det rapporterades om den i media vid lunchtid under torsdagen skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Norwegian har heller inte haft någon dialog med IAG om aktieköpet. Att IAG-gruppen köper aktier i Norwegian bekräftar att en stor internationell flygbolagskoncern tror på bolagets affärsmodell och globala tillväxtstrategi. Norwegian skriver också i ett pressmeddelandet att man inte har några ytterligare kommentarer om IAGs köp.

IAGs köp på 4,6 procent i Norwegian innebar att Oslo-börsen stoppade handeln på Norwegian-aktier under torsdagen sedan kursen stigit med 18,3 procent på aktien som en tid tillbaka varit under press på grund av dåliga ekonomiska resultat. Strax efter lunchtid öppnades åter handeln med Norwegian-aktier och kursen hade vid samma tidpunkt stigit med 45 procent.

IAG är en av världens största flygbolagsgrupper och äger British Airways, Aer Lingus, Iberia, Vueling och det nya lågprisflygbolaget LEVEL. LEVEL startades under förra året som i ett steg att konkurrera med Norwegians lågpris på långlinjer. LEVEL flyger idag Barcelona och från juli från Orly-flygplatsen i Paris till USA, Kanada och Karibien.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.