SAS: Boston blir säsongslinje

LN-RKU_A330_SAS_ARN
SAS Airbus A330-300. (Foto: Bene Riobo)

Den 19 november slutar SAS att flyga till Boston från Köpenhamn dels för att passagerarunderlaget är för litet och dels för att man kan använda kapaciteten bättre på andra USA-linjer.

SAS långdistansflygplan, Airbus A330 och A340, är för stora för att kunna flyga till Boston året runt, det finns helt enkelt inte tillräckligt med passagerare. Mellan den 19 november och 31 mars kommer därför SAS inte att flyga Köpenhamn-Boston utan istället flytta kapaciteten till andra USA-linjer.

Köpenhamn-Boston startades efter att SAS slutade att flyga oljelinjen Stavanger-Houston med en Boeing 737 från Privatair med endast business class ombord samt med längre räckvidd. Fram till augusti förra året flög det schweiziska flygbolaget med Boeingen Köpenhamn-Boston med en daglig avgång. Men när SAS själva tog över trafiken minskade man antalet avgångar till fyra i veckan men med som tidigare nämnt större flygplan.

Främst ska den frigjorda kapaciteten användas på Köpenhamn-Washington och från Miami till Oslo, Stockholm och Köpenhamn.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.