Dubbla premiärer på Landvetter

En av Ryanairs över 400 stycken Boeing 737-800 på premiärturen från Göteborg till Malta. (Foto: Katja Sihlbom)

Göteborg Landvetter Airport visar en fortsatt positiv passagerartillväxt och utrikestrafiken har under året ökat med 6,2 procent. Flygplatsen attraherar nya flyglinjer och de senaste dagarna har två av dem haft premiär. Nu kan västsvenskarna smidigt besöka Europas sydligaste stat, Malta, såväl som Wroclaw, Polens fjärde största stad.

Två nya flyglinjer har nu startat från Landvetter. Ryanair lanserade sin nya direktlinje till Medelhavsön Malta som trafikeras en gång i veckan under sommarsäsongen. Den polska kulturhuvudstaden Wroclaw har även invigts dit Wizz Air flyger på måndagar och fredagar.

”Det är väldigt roligt att kunna erbjuda ett utökat utbud av destinationer och inför sommaren lansera två nya spännande resmål inom Europa. Det underlättar även för våra turister att ta sig till vår växande flygplats och region”, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Ryanair trafikerar sedan tidigare 12 direktlinjer från Göteborg Landvetter Airport. De östeuropeiska destinationerna ger möjlighet för västsvenskarna att upptäcka nya, spännande städer. Från Landvetter flyger Wizz Air direkt till ett flertal städer i Östeuropa: Belgrad, Budapest, Bukarest (från sommaren), Gdansk, Skopje, Tuzla, Vilnius samt Warszawa.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s