Norwegian med god passagerartillväxt i mars

Tom Crean 737MAX takes off from Belfast International Airport
Norwegian Boeing 737 MAX. (Foto: Tom Crean)

Norwegians trafiksiffror för mars visar att drygt 2,8 miljoner passagerare flög med bolaget förra månaden, en ökning med 15 procent jämfört med samma period förra året. Siffrorna för mars påverkas positivt av påsktrafiken som under förra året låg i april.

Totalt reste 2 816 164 passagerare med Norwegian under mars månad, det är 362 613 fler än samma månad 2017. Den totala trafiktillväxten, RPK, ökade med 48 procent och kapacitetstillväxten, ASK, med 44 procent. Kabinfaktorn var på 86,7 procent, upp med 2,6 procentenheter.

I år kom påskeffekten redan i mars vilket innebär att siffrorna visar en procentuellt högre tillväxt än förra året då påsken inföll i april. Siffrorna för april kommer således att visa motsatt effekt skriver Norwegian i ett pressmeddelande. Norwegian genomförde 98,4 procent av de planlagda flygningarna i mars med en punktlighet på 72,3 procent.

”Även om påsken påverkar siffrorna betydligt den här månaden ser vi en tydlig passagerartillväxt. Den internationella tillväxten fortsätter samtidigt som allt fler flyger med oss, även i Skandinavien. Lägre priser och ett stort och varierat linjeutbud attraherar fler passagerare, oavsett om de reser i tjänsten eller privat”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian fortsätter att också förnya flygplansflottan under 2018. I mars levererades tre fabriksnya Boeing 787-9 Dreamliner. Totalt i år får Norwegian leverans av 11 Boeing 787-9 Dreamliner, 12 Boeing 737 MAX 8 och två Boeing 737-800.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.