Fortsatt framgång för Norrköping

BMI Regional Embraer 145 på Norrköping Airport. (Foto: Norrköping Airport)

Fler och fler väljer att flyga från Norrköping Airport, och under det senaste halvåret har antalet passagerare ökat med 35 procent, och under mars fortsatte ökningen.

Ökning av passagerare på Norrköping Airport under mars 2018 var 54 procent bättre än mars 2017 skriver flygplatsen, något kryptiskt i ett pressmeddelande. Under de sex senaste månaderna har passagerarantalet ökat med 35 procent jämfört med året innan.

”Totalt har vi haft 15 000 fler resenärer perioden oktober-mars än året innan och det är faktiskt ännu fler än vi vågat tro. Det är ju under en period då vi har lite färre flyg”, säger marknadschefen på Norrköping Airport, Bertil Skärblom.

Det är främst BMI Regionals linje till München som genererar passagerare för flygplatsen som fram till starten av München-linjen endast förlitade sig på charterflygningar och under en tid även en Finnair-linje till Helsingfors. BMI Regional flyger idag två dagliga avgångar på vardagar samt reducerad trafik under helgen till Norrköping.

”Allt tyder på att den fina utvecklingen på trafiken till och via  München fortsätter under april och vi ser också fram emot att chartersäsongen till medelhavet sätter igång under april och maj månad”, säger VD Sten Norinder.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.