SAS trafik och kabinfaktor ökade i mars

SAS_B737-600_LN-RPA_Schiphol_6122006
SAS Boeing 737-600. (Foto: Bastiaan)

SAS trafik utvecklades positivt under mars och ökade med drygt fyra procent, vilket också ledde till en högre kabinfaktor. I samband med påskhelgen ökade SAS kapaciteten på Europalinjerna vilket ledde till kraftigt ökade trafikvolymer och totalt flög drygt 2,4 miljoner resenärer med SAS under årets tredje månad.

I linje med tidigare månader fortsatte SAS att anpassa destinationer och linjer efter kundernas efterfrågan. Jämfört med mars föregående år minskade SAS inledningsvis kapaciteten, för att mot slutet av månaden, i samband med påskhelgen, öka kapaciteten på framförallt Europalinjerna. Anpassningarna togs emot positivt och ledde till att antalet passagerare på linjerna till våra fritidsdestinationer ökade med över 20 procent jämfört med föregående år.

Totalt sett över mars ökade SAS trafiken med drygt fyra procent vilket också innebar en högre kabinfaktor enligt ett pressmeddelande från SAS. Dock redovisar SAS inte kabinfaktor, men påsken och en ökad trafik innebar att drygt 2,4 miljoner resenärer flög med SAS under mars i år.

”Med mars månad avslutar vi nu vinterprogrammet som präglats av en framgångsrik säsongsanpassning jämfört med föregående år. Vi går nu successivt in i en period med större volymer och ser fram emot att under sommarprogrammet öppna fler än 25 nya linjer. Bland annat öppnade vi igår linjen Stockholm-Örnsköldsvik där vi kommer att flyga med upp till fyra dagliga avgångar”, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.