Försenade Airbus-flyg ställer till det för Primera

PrimeraAERCAP
Primera Air Airbus A321LR. (Foto: AerCap)

Primera Air kommer i april att för första gången någonsin i bolagets historia att flyg långlinjer. Planen var att flyga dem med splitternya Airbus A321neo-flygplan, men leveranserna från Airbus är försenade vilket gör att Primera kommer att leasa två flygplan under sommaren för att kunna flyga de nya långlinjerna från Storbritannien. 

Primera Airs nya Airbus A321neo skulle levererats till bolaget i denna månaden, lagom till trafikstart på flygbolagets första långlinje, London Stansted-Newark, den 19 april. Men förseningar av leveransen gör att Primera kommer leasa minst två Boeing-flygplan fram till augusti för att klara av långlinjeflygningarna.

Mellan 19 april och 4 augusti kommer amerikanska National Airlines att flyga med en Boeing 757-200 i ett wet-lease avtal med Primera till Newark och Boston från London Stansted. Dessutom kommer en Boeing 767-300ER från portugisiska euroAtlantic Airways att komplettera 757:an från 19 maj till mitten av augusti skriver ch-aviation.

Det är oklart om Primera även kommer att leasa långdistansflygplan för att flyga till Newark och Toronto från Birmingham som har trafikstart i maj respektive juni. Samma situation gäller för de tre långlinjerna till Newark, Toronto och Boston från Charles de Gaulle-flygplatsen utanför Paris som Primera Air kommer att börja flyga i maj samt juni.

Primera flyger idag med nio Boeing 737 flygplan från Sverige, Danmark, Finland och Island till destinationer runt Medelhavet. Men under förra året tillkännagav man planer på att börja flyga långlinjer till USA från Birmingham, London Stansted och Paris Charles de Gaulle med start i år. Långlinjerna ska flygas med nya Airbus A321neo och A321LR.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.