SAS flyger nu från Örnsköldsvik

Flybe ATR 72-600 som flyger på uppdrag av SAS. (Foto: SAS)

Igår söndag var det premiär, och i morse gick den första fullbokade SAS-flygningen från Örnsköldsvik till Stockholm Arlanda som SAS genom Flybe nu trafikerar med upp till fyra avgångar per dag.

SAS återupptog linjen Örnsköldsvik-Stockholm Arlanda i söndags efter tio års frånvaro och flyger nu upp till fyra gånger dagligen i vardera riktningen. Premiäravgången lyfte från Stockholm klockan 11.00 och från Örnsköldsvik klockan 12.40. Det är SAS underleverantör, brittiska Flybe, som trafikerar linjen med en ATR 72-600 som har plats för 70 passagerare per flygning.

”Vi gläds åt att börja flyga mellan Örnsköldsvik och Stockholm igen. Örnsköldsvik är en spännande marknad för SAS med ett stort exportinriktat näringsliv i tillväxt. Därför är det med stor glädje att SAS nu har möjligheten att återvända till Örnsköldsvik”, säger Anders Wahlström, Försäljningschef, SAS Sverige.

Resenärer från Örnsköldsvik får därmed tillgång till SAS breda nätverk inom Skandinavien, Europa, USA och Asien, och även tillgång till SAS starka produktutbud med bland annat lounger, Fast Track och EuroBonus.

SAS lämnade Örnsköldsvik år 2008 då man avyttrade Dash 8 Q400-flygplanen och Höga Kusten Flyg bildades. Den lokala researrangören har sedan varit själv på linjen och det har fortsatt i form av Nextjet sedan Höga Kusten Flyg köptes upp. Men nu blir det konkurrens på Örnsköldsvik-Stockholm då både SAS och Nextjet flyger linjen med ATR 72-600 respektive BAe 146.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.