Ny Asien-långlinje från Oslo

Bildresultat för asiana a330
Asiana Airlines Airbus A330-300. (Foto: Kentaro Iemoto)

Det sydkoreanska flygbolaget Asiana Airlines kommer under sommaren att flyga två gånger i veckan mellan Sydkoreas huvudstad, Seoul, och Oslo. Dock ska alla flygningar vara charterflygningar, men det finns potential för en reguljärlinje i framtiden med en kraftigt ökande turism från Asien till Norge.

Norge är ett hett land att besöka för den asiatiska turistmarknaden och därför kommer Star Alliance-bolaget Asiana Airlines att flyga två charterflygningar i veckan från Seoul till Oslo mellan 10 juli och 29 augusti. Eftersom flygningarna är charter kommer alla biljetter att säljas av sydkoreanska researrangörer. Det ska bli flygningar varje tisdag och lördag med ankomst till Oslo på eftermiddagen vid klockan 14.30. Returflygningen till Sydkorea avgår därefter klockan 16.15. Linjen ska flygas med en Airbus A330-300 som i Asianas konfiguration har plats för 290 passagerare.

”Turistväxten från Sydkorea är enorm, och det är då glädjande att Asiana har valt att sätta in flygningar för att möta upp denna växt”, säger Jasper Spruit som är ansvarig för linjeutveckling hos den norska flygplatsoperatören Avinor, som driver Oslo Gardermoen.

Trots att det bara är tal om charterflygningar finns det stora möjligheter att Asiana återkommer med en reguljär säsongslinje i framtiden då det är av intresse att ha en flyglinje till en Star Alliance hubb i Skandinavien precis som Gardermoen är genom SAS hubb på den norska flygplatsen. Förutom Asiana har Korean Air tidigare tillkännagivit att man kommer flyga till Oslo från Sydkorea i år. Korean Air kommer också att flyga charterflygningar mellan Seoul och Oslo, men med tre fler flygningar i år jämfört med 2017.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.