Fler passagerare på Swedavia-flygplatser i mars – men Bromma tappar

_MG_7715
Bromma stack ut bland Swedavias flygplatser i och med sitt passagerartapp på sju procent under mars i år. (Foto: Peter Phillips)

Antalet passagerare som använde Swediavas tio flygplatser under mars i år ökade med drygt tre procent jämfört med samma period samma månad. Dock sticker Bromma ut i marsstatistiken då man minskade antalet passagerare med sju procent.

Antalet passagerare som flög till eller från Swedavias tio flygplatser under mars 2018 var 3 470 000, vilket är en ökning med drygt tre procent jämfört med motsvarande period föregående år. Antalet utrikesresenärer ökade med nio procent till 2 259 000 och inrikesresandet minskade med sex procent till 1 210 000.

Mars månad visade på en stabil ökning av antalet passagerare vid Swedavias flygplatser. På Stockholm Arlanda Airport ökade antalet passagerare med fem procent till 2 215 000 passagerare. Göteborg Landvetter Airport ökade i antal passagerare med fyra procent till 530 000.

På de andra Swedaviaflygplatserna noterades relativt små förändringar i antalet passagerare, med undantag för Bromma där passagerarantalet minskade med sju procent till 214 000 passagerare i mars 2018.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.