SAS leasar Boeing från Jet Time

Bildresultat för jet time boeing 737-700
Jet Time Boeing 737-700. (Foto: Mark Harkin)

SAS egna flygplansflotta räcker inte till för att klara av bolagets linjenätet. Därför har man nu beslutat om att wet-leasa en Boeing 737 från danska Jet Time under april och maj. 

SAS kommer från mitten av april till mitten av maj att wet-leasa en Boeing 737-700 från det danska flygbolaget Jet Time. Wet-leasing innebär att SAS leasar flygplanet från Jet Time samt att det är Jet Times kabinbesättning och piloter som arbetar ombord. Dock kan enstaka kabinpersonal från SAS förekomma under flygningarna.

Enligt ch-aviations dataanalys kommer Boeingen att flyga från Köpenhamn mellan 15 april och 12 maj till Bergen, Bologna, Göteborg, Stavanger och Zürich. Det är inte första gången som Jet Time flyger på uppdrag av SAS, fram till slutet på 2016 flög Jet Time med totalt åtta stycken ATR 72-600 från Köpenhamn och Stockholm på SAS flyglinjer.

Jet Time flyger idag med nio Boeing 737-flygplan, varav tre stycken B737-800 som flygs av TUI Airways. De övriga sex flygplanen är av typen B737-700. I huvudsak flyger Jet Time på uppdrag av charterarrangörer från Danmark, Sverige och Finland.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.