GKN får ny ägare

(Foto: GKN)

Den 29 mars stod det klart att Melrose fått aktiemajoriteten i GKN. Det innebär att de tar över ägarskapet under april, när de formella processerna är avklarade.

GKN plc har en stolt historia och har förändrats ett antal gånger under sin mer än 250-åriga historia. Nu kommer företaget att förändras igen, med Melrose som ny ägare. De har under hela budningsprocessen gjort klart att de ser stora möjligheter med GKN:s verksamheter skriver GKN i ett pressmeddelande.

GKN plc och Melrose är båda helt överens om att GKN är ett världsledande företag och Melrose delar GKN:s passion för verksamheten och tror på dess potential.

Joakim Andersson, koncernchef för GKNs flygmotorverksamhet med huvudkontor i Sverige och VD för GKN Aerospace Sweden, kommenterar ägarskiftet.

”Hur det förändrade ägarskapet kommer att påverka oss i detalj vet vi självklart inte men vårt fokus att utveckla och leverera konkurrenskraftiga, innovativa lösningar till flygindustrin fortsätter precis som vanligt. Vi har en stark strategisk plan på både kort och lång sikt som kommer att utveckla våra affärer och säkerställa stark tillväxt. Vi är starkt positionerade på marknaden och samarbetar med alla stora motortillverkare. Sammantaget är vi en lönsam verksamhet, med teknologier och produkter som kommer att generera värde åt våra ägare, kunder och anställda under många år framöver.”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.