Bas nummer åtta i Spanien för Norwegian

TFN
Norwegian Boeing 737-800 som nu baseras på Tenerife Norte Airport. (Foto: Norwegian)

Vid sommartidtabellens start 25 mars öppnade Norwegian sin åttonde bas i Spanien. Denna gång på Teneriffas nordliga flygplats där en Boeing 737-800 ska vara baserad för att ta hand om Norwegians spanska inrikeslinjer från flygplatsen.

I september förra året gick Spanien om Sverige och blev den andra största marknaden för Norwegian. Med ett stort antal inrikeslinjer, och nu åtta baser, varav tre på Kanarieöarna, i landet fortsätter det norska lågprisflygbolaget att växa och kommer under sommaren att skruva upp kapaciteten ytterligare.

På Tenerife Norte, som ön Teneriffas nordliga flygplats heter, har Norwegian sedan 25 mars en Boeing 737-800 baserad. Boeingen ska, i alla fall till en början, användas på de tre inrikeslinjer som Norwegian flyger från Tenerife Norte till Madrid, Barcelona och Alicante. Norwegian skriver i ett pressmeddelande att med ett flygplan stationerat på Tenerife Norte kommer man att kunna erbjuda tidiga morgonavgångar till både Madrid och Barcelona.

Förutom en ny bas på Teneriffa kommer Norwegian att skruva kapaciteten på fler linjer från Kanarieöarna genom att basera två fler Boeing 737-800-flygplan på Kanarieöarna under sommaren jämfört med förra året. Det innebär att fyra Norwegian-flygplan kommer att ha Las Palmas som bas, tre Teneriffa Syd och en Teneriffa Nord under sommaren. I sommar kommer Norwegian att erbjuda 560 000 stolar mellan Kanarieöarna och den spanska halvön, vilket är en ökning med 16 procent jämfört med sommaren 2017.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s