easyJet med ny destination i Danmark

easyJetA320
easyJet Airbus A320. (Foto: Maarten Visser)

För första gången någonsin kommer det brittiska lågprisflygbolag easyJet att börja flyga en linje från Danmark som inte utgår från Köpenhamn. Den nya linjen kommer att flygas från Danmarks andra största stad, Aarhus, till Berlin.

Från 1 september kommer brittiska easyJet att börja flyga från sin andra danska destination. Det är Aarhus Lufthavn som får en ny linje till Berlin när easyJet kraftigt expanderar sin nya bas på Tegel-flygplatsen i Berlin efter Air Berlins konkurs under förra året.

”Vi ser det som ännu ett genombrott för flygplatsen, att ett av världens största lågprisflygbolag har fått upp ögonen för Aarhus och väljer att etablera sig på flygplatsen. Vi har under en längre tid försökt att få easyJet till Aarhus, för att dem är nästa stora steg i att släppa loss den potential som flygplatsen har”, säger Torben Boldsen som är styrelseordförande i Aarhus Airport.

Aarhus-Berlin ska flygas två gånger i veckan, på onsdagar och lördagar, med en Airbus A320 som har plats för 180 passagerare. Avgångstid från Berlin på onsdagar blir klockan 10.30 med ankomst i Danmark klockan 11.45. Returen avgår sedan till Berlin kl 12.55 där den landar en timme och 15 minuter senare. På lördagsrotationen avgår flyget från Berlin klockan 17.30 och från Aarhus klockan 19.55 med en flygtid på en timme och 15 minuter.

easyJet har sedan Air Berlins konkurs i oktober förra året expanderat kraftigt i Berlin och främst genom etableringen av en ny bas på Tegel-flygplatsen vid sidan av den befintliga easyJet-basen på Schönefeld-flygplatsen i östra Berlin. easyJet flyger idag till tre destinationer i Sverige, Åre/Östersund från London-Gatwick och Köpenhamn under vintertid, Stockholm Arlanda från Berlin-Tegel, Bristol, London-Luton, Milano, Lyon, Basel samt Genève, Göteborg från Berlin-Tegel med start 5 augusti.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.