Tekniska problem stängde Linköping City Airport

Bildresultat för linköping city airport
(Foto: Skistar)

Ett tekniskt fel med reservkraften till belysningen på start- och landningsbanan gjorde att Linköping City Airport fick stängas under tisdagen fram till onsdagskvällen då felet var åtgärdat. KLMs flygningar till Linköping fick under tiden dirigeras om till Norrköping. 

Det var under en ordinarie kontroll som felet med reservkraften till belysningen på start- och landningsbanan upptäcktes på tisdagen vilket gjorde att flygplatsen tvingades att stänga och KLMs flygningar från Amsterdam fick dirigeras om till Norrköpings flygplats. Alla passagerare fick under onsdagen bussas från Linköping till Norrköping.

Under onsdagen fick flygplatsen de reservdelar som var nödvändiga för att åtgärda felet och reparationerna påbörjades vid 16-tiden på onsdagen för att avslutas vid klockan 20.30. Det innebar att KLMs tre avgångar under onsdagen flyttades till Norrköping medan den sista ankomsten vid klockan 22.45 kunde landa som vanlig i Linköping då flygplatsen öppnat igen.

”Nu har vi åtgärdat felet så kvällsmaskinen kan landa i Linköping. Det var åtgärdat redan tidigare under dagen men vi har gjort några testkörningar för att se så att det fungerar som det ska, och det gör det. Så nu är det back to business igen”, sade Camilla Lejon VD på Linköping City Airport till Corren under onsdagskvällen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.