Slutfluget med post från Växjö

Bildresultat för amapola fokker 50
Amapola Flyg Fokker 50 som flyger post. (Foto: Bene Riobó)

Innan påsken flögs den sista flygningen med post från Växjö Småland Airport. Detta sedan regeringen ändrat kraven på leveranstiden av post vilket gör att antalet flygningar ska minska och ersättas med fler väg- och tågtransporter.

I december förra året rapporterade VXOnews att Postnord skulle avveckla alla sina postflygningar från Växjö Småland Airport till Stockholm Arlanda från 1 april, och under onsdagskvällen förra veckan flögs det post för sista gången på linjen.

Det är Amapola Flyg som flyger alla postflygningar på uppdrag av Postnord med 12 stycken Fokker 50 som under dagarna är utspridda över hela landet och sent på kvällen lyfter med destination Arlanda. Där lastas posten om och flygplanen vänds för att åter vara utspridda över landet tidigt på morgonen. Det finns dock ett antal flygningar som går direkt från Malmö till Sundsvall utan att passera Arlanda.

Regeringen beslutade under förra året om en ny postförordning vilket innebär att Postnord nu har om krav att leverera 95 procent av 1:a-klassbreven inom två vardagar, istället för 85 procent över natten som det har varit tidigare. Det gör att Postnord kommer att ersätta en del av postflygen med fler väg- och tågtransporter.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.