Påskstrejk hos Air France

Bildresultat för air france
Många av Air France flygplan riskerar att bli stående på marken den 30 mars. (Foto: Mathieu Marquer)

Ska du flyga med Air France under påskhelgen finns det en stor risk att flygningen ställs in. Detta sedan Air France-piloter och kabinanställda kommer att strejka under långfredagen 30 mars samt den 3 och 7 april vilket kommer att innebära inställda flygningar.

En långdragen lönekonflikt mellan Air France och deras anställda organiserade i tio olika fackföreningar kommer under långfredagen att innebära att det franska flygbolaget utsätts för den tredje 24-timmarsstrejken under året.

 

Det är Air France-piloter i facken SNPL, SPAF och Alter som tillsammans med kabinanställda som är medlemmar i SNPNC och Unsa-PNC som kommer att genomföra en 24-timmarsstrejk under långfredagen. Dessutom kommer markpersonal hos ett flertal fackföreningar också att vara omfattade av strejken.

Check-in.dk uppger att parterna står långt ifrån varandra i löneförhandlingarna där de anställda vill ha en löneökning på sex procent efter sex år med ingen löneökning. Air France å sin sida har erbjudit en stigning på en procent uppdelad på 0,6 procent den 1 april och 0,4 procent den 1 oktober.

På de två tidigare strejkdagarna under året har hälften av Air France långlinjeflygningar varit inställda samt ett mindre antal flygningar på kort- och medeldistanslinjer, och Air France förväntar sig ett liknande scenario på långfredagen.

Air France kommer att erbjuda alla resenärer som bokat en resa den 30 mars fri ombokning fram till 5 april och understryker att flygningar som utföras av dotterbolaget HOP! och lågprisdelen Transavia kommer att flygas som vanligt. Dessutom upplyser det franska flygbolaget att man kan tvingas att begränsa antalet passagerare ombord på flygningar på grund av bristen av besättningsmedlemmar i kabinen.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.