Inget Thailandsflyg från Skellefteå

Bildresultat för tui boeing 787 dreamliner
TUI Boeing 787-8 Dreamliner. (Foto: Anna Zvereva)

På grund av det försenade miljötillståndet för utbyggnaden av start- och landningsbanan på Skellefteå Airport har TUI meddelat att de kommer ställa in de planerade avgångarna till Thailand med Boeing 787 Dreamliner i januari 2019.

Avgångar skulle genomföras med en Boeing 787-8 Dreamliner från TUI, och med dagens längd på start- och landningsbanan på Skellefteå flygplats, 2 100 m kan Dreamlinern inte flyga direkt från Skellefteå och Thailand på grund av för kort startbana. Därför blir det ingen Dreamlinertrafik förrän  banan är utbyggd vilket för stunden är planerat till sommaren 2019.

”Vi är ledsna att dessa flygningar blivit inställda och att det drabbat våra resenärer men vi är övertygade om att resorna kommer tillbaka när vi förlängt rullbanan”, säger Robert Lindberg, vd Skellefteå Airport.

De resenärer som redan bokat en resa från Skellefteå till Thailand har blivit erbjudna att flyga från Luleå direkt till Thailand. Luleå har Sveriges längsta start- och landningsbana på 3 350 meter.

Orsaken till att arbetet med förlängningen av start- och landningsbanan på Skellefteå Airport, Sveriges snabbast växande flygplats för stunden, dragit ut på tiden är att arbetet med miljöprövningen ännu pågår och därmed finns ingen miljödom som gör det möjligt att påbörja projektet.

”Vårt arbete med miljöprövningen har tagit längre tid än vi beräknat och vi skjuter nu på projektet med banförlängning. Arbetet med ett nytt miljötillstånd som ger förutsättningar för Skellefteå Airports framtida verksamhet måste prioriteras”, sade Robert Lindberg i mitten av mars.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.