Första Boeing 787-10 levererad

SIA takes delivery of 787-10 at a ceremony in North Charleston, South Carolina.jpg
Singapore Airlines, och världens första Boeing 787-10 under leveransceremonin hos Boeings facilitet i South Carolina. (Foto: Singapore Airlines)

Boeings första flygplan av Dreamliner-varianten 787-10 är nu levererad till lanseringskunden Singapore Airlines. De första destinationerna för det hittills största Dreamliner-flygplanet blir Osaka och Perth.

Singapore Airlines har som första flygbolag i världen tagit emot en Boeing 787-10 Dreamliner från Boeing. Leveransceremonin genomfördes på Boeings faciliteter i North Charleston, South Carolina och flygplanet är det första av totalt 49 B787-10 som Singapore Airlines har på order.

”Det är en ära för oss att vara världens första flygbolag som får ta emot detta fantastiska flygplan. B787-10 är fantastik ingenjörskonst. Flygplanet kommer att bli ett viktigt element i vår växtstrategi, och ger oss möjlighet att utöka vårt nätverk och stärka våra nuvarande flyglinjer”, sade Singapore Airlines Vd Goh Choon Pong vid ceremonin i North Charleston.

Flygplanet som har levererats, 9V-SCA, kommer att börja flyga i linjetrafik i maj på flygningar som har en flygtid på upptill åtta timmar från Singapore. De första linjerna blir Singapore-Osaka och Singapore-Perth som sedan kommer att följas av utvalda flygningar till Bangkok och Kuala Lumpur i syfte att träna besättningarna.

Singapore Airlines är i nuläget det flygbolag som har flest beställningar på den längsta Dreamliner-versionen, och har idag 49 ordrar på flygplanet. Singapore Airlines lågprisflygbolag, Scoot, flyger redan idag med de mindre varianterna B787-8 och B787-9. Singapore Airlines själva har docka inga Dreamliner i flottan sedan tidigare. Singapore Airlines Boeing 787-10 kommer att ha 337 stolar ombord i en två klass konfiguration med 36 stolar i Business Class och 301 i Economy Class.

Singapore Airlines flyger idag med drygt 100 långdistansflygplan från Airbus och Boeing till 64 destinationer, bland annat Stockholm och Köpenhamn, från flygbolagets hubb på Changi-flygplatsen utanför Singapore.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.