Populär webbkamera på Lanzarote

Bildresultat för lanzarote airport
Lanzarote Airport. (Foto: Andy Mitchell)

I torsdags förra veckan startade Lanzarotes flygplats en webbkamera på flygplatsen som blivit otroligt populär bland flygintresserade över hela världen.

Torsdagen 22 mars blev Lanzarote Webcam online med en livestream i HD-kvalitet från Arrecife International Airport på den spanska semesterön. Kameran visar en bild av hög kvalitet där man kan följa vad som händer på start- och landningsbanan, 03-21, samt på en taxibana. Man kan se flygplan från Binter Canarias och CanarFly som flyger inter-island trafik samt internationella flygningar med Ryanair, British Airways och många fler flygbolag.

Kameran har blivit populär bland flygintresserade över hela världen och under den första veckan som kameran var online fick den 2 800 prenumeranter på Youtube och med tittarsiffror som vissa dagar varit 700 stycken vid flera tillfällen. Lanazrote Webcam är ett samarbete mellan Arrecife International Airport, Heathrow Aviation och Flightradar24.com.

Arrecife International Airport på Lanazrote är den nionde största flygplatsen i Spanien och under 2017 reste 7,4 miljoner resenärer till eller ifrån flygplatsen. Arrecife flygplatsen är den tredje största flygplatsen i semesterparadiset Kanarieöarna där Gran Canaria Airport och Teneriffa Syd är större.

Kolla på Lanzarote Webcam på Youtube här.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.