Nextjet följer inte avtalen – Trafikverket kräver vite

Nextjet,_SE-KXI,_Saab_340B_(16895461369)
Nextjet SAAB 340. (Foto: Anna Zvereva)

Trafikverkets uppföljning av flygtrafiken under 2017 på flyglinjerna Lycksele- Arlanda och Tärnaby/Hemavan-Vilhelmina- Arlanda visar att avtalen inte följts. Därför kräver Trafikverket nu vite av flygbolaget Nextjet.

Mot bakgrund av brister i trafiken på flyglinjerna Lycksele – Stockholm Arlanda och Hemavan/Tärnaby-Vilhelmina – Stockholm Arlanda som Nextjet flyger har Trafikverket beslutat om att utkräva vite av flygbolaget på drygt 700 000 kronor.

Trafikverkets uppföljning av den upphandlande flygtrafiken visar på ett antal brister på Nextjet trafik mellan Hemavan/Tärnaby, Vilhelmina, Lycksele och Stockholm. Det är främst en bristande punktlighet och inställda flygningar som gör att myndigheten nu kräver ett vite av Nextjet.

”Vi ser allvarligt på att avtalet inte har följts under 2017 och följer utvecklingen noga”, säger Anna Fällbom, chef för transportsystem och utredningar på Trafikverket.

Trafikverket håller just nu på med upphandlingen för flyglinjer mellan 2019 och 2023 och tillkännagav i mitten av mars vilka flyglinjer som ska ha trafikavtal. Upphandlad flygtrafik planeras på linjer från Arlanda till Arvidsjaur, Gällivare, Hagfors, Hemavan/Tärnaby, Kramfors, Lycksele, Sveg, Torsby och Vilhelmina. Dessutom upphandlar Trafikverket linjerna Pajala-Luleå och Östersund-Umeå.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.