Premiär för direktflyg till Australien

QantasB787
Qantas Boeing 787-9 Dreamliner. (Foto: Qantas)

Qantas genomförde under den gångna helgen den första direktflygningen på flygbolagets nya linje Perth-London som är den första direktlinjen någonsin mellan Australien och Europa.

Under 2016 tillkännagav Qantas att man skulle börja flyga direkt mellan Perth på Australiens västkust till London Heathrow och den gångna helgen var det premiär när QF 9 lyfte för första gången på sin väg mot Europa. Drygt 200 passagerare fanns ombord på premiärturen som tog 17 timmar och tre minuter vilket innebar att QF 9 landade på Heathrow sju minuter för tidtabellen vid 05-tiden på söndagsmorgonen. Returflygningen QF 10 lyfte sedan från London på söndagen vid lunchtid och landade åter i Australien vid lunchtid, fast då på måndagen.

Qantas använder en Boeing 787-9 Dreamliner på linjen och minskar antalet säten som finns tillgängliga ombord mot större bränsletankar samt minskat på inredningen ombord för att få tillräcklig räckvidd för världens längsta Dreamliner-flygning. QF 9 är den första direktflygningen mellan Europa och Australien i linjetrafik och kommer att flygas dagligen med utgångspunkt i Melbourne där QF 9 startar klockan 16.20 lokal tid för att sedan ha ett depåstopp i Perth där Dreamlinern lyfter klockan 18.45 för att landa på London Heathrow vid 05-tiden dagen efter.

Perth-London är trots sin långa flygtid och sträcka på 14 498 kilometer inte världens längsta flyglinje. Qantas får se sig slagna av Qatar Airways och deras flyglinje mellan Nya Zeelands största stad Auckland och Doha som har en sträcka på 14 535 kilometer att klara av varje flygning. Auckland-Doha har även världens längsta flygtid som noterades så sent som den 24 mars på 18 timmar och 20 minuter på QR 921.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.