Kastrup fjärde bäst i världen

Terminal 2 04
Kastrup står sig bra när över 50 000 resenärer rankat de bästa flygplatserna i världen. (Foto: Copenhagen Airport)

Köpenhamns flygplats Kastrup hamnar på fjärde plats över världens mest populära flygplatser när över 50 000 flygresenärer har fått ranka sina favoriter. Det är en rejäl klättring uppåt från året innan då de hamnade på plats 25. Kastrup är även den mest populära flygplatsen i norden, följt av Stockholm Arlanda Airport på en 25:e plats.

Travellink, en av Nordens ledande onlineresebyråer, har tillsammans med eDreams ODIGEO, Europas största onlineresebyrå med över 18 miljoner resenärer årligen, rankat de bästa flygplatserna enligt resenärerna. Den årliga rankningen bygger på över 50 000 passagerares upplevelser av bland annat shopping, restauranger, vänthallar och annan service på flygplatserna under deras genomresor 2017. För att flygplatsen ska finnas med i undersökningen krävs över 150 recensioner och ett årligt passagerarantal på över nio miljoner.

Köpenhamns flygplats, Kastrup, klättrar från plats 25 till plats fyra på bara ett år och enligt Maryline Morini, chef över kundkommunikationen på Travellink beror det på att den danska flygplatsen erbjuder tydlig information och ett bra utbud av shopping samt restauranger vilket uppskattas av flygresenärerna. Under året har Kastrup även renoverats och taxfree-shoppingen har med det ökat sin omsättning med sex procent vilket Morini tror har bidragit till att flygplatsen ökat så kraftigt i popularitet.

I toppen över mest populära flygplatser ligger som i så många undersökningar och rankingar, Singapore Changi Airport. På andra plats hamnar Zürichs flygplats och trea kom Istanbul Atatürks flygplats. I andra änden av listan finns föga överraskande de båda flygplatserna i Berlin, Tegel och Schönefeld, samt Rom-Ciampino, London Luton och Mohammed V-flygplatsen utanför Casablanca i Marocko.

”Våra resenärer uppskattar flygplatser som erbjuder ett spännande och brett utbud av restauranger och shopping. Men man vill också ha ytor där man kan sitta bekvämt och lugnt i väntan på sin flight och man vill att informationen ska vara enkel och tydlig. Gemensamt för alla flygplatser i topp på vår lista är att man har lyckats med det”, säger Maryline Morini om resultat för 2017.

De 10 bästa flygplatserna 2017 enligt Travellinks resenärer

1 Singapore Changi Airport
2 Zürich Internationella
3 Istanbul Atatürk International Havalimani
4 Köpenhamns flygplats
5 Franz Josef Strauss, München
6 Düsseldorf International
7 Frankfurt International
8 Adolfo Suárez Madrid – Barajas
9 Fiumicino Airport, Rom
10 Heathrow, London

De 5 sämsta flygplatserna 2017 enligt Travellinks resenärer

1 Mohamed V, Casablanca
2 Ciampino, Rom
3 Tegel, Berlin
4 Schönefeld, Berlin
5 Luton International, London

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.