Inga säsongsflygningar för UIA

Ukraine_International_Airlines_Boeing_737-800;_UR-PSC@FRA;16.07.2011_609ca_(6189917893)
Ukraine International Airlines Boeing 737-800. (Foto: Aero Icarus)

Det största ukrainska flygbolaget Ukraine International Airlines, UIA, som bland annat flyger till Stockholm, säger nu att man med undantag för en destination kommer att ta bort alla säsongsflygningar som flygbolaget utför.

Ukraine International Airlines tar ett drastiskt beslut när man bestämmer sig för att ta bort alla säsongsflygningar förutom linjen Kiev-Nice. Detta för att maximera användning av flottan och använda alla flygplan även under vintertidtabellen som traditionellt sett innehåller färre flygningar.

”Vi siktar mot att bara flyga året-runt linjer. När vi analyserade våra resurser insåg vi att vi inte skulle maximera användandet av flottan under sommaren utan istället flyga under vintern till fler destinationer så att alla flygplan används”, säger Evgeniya Satskaya presstalesperson på Ukraine International Airlines.

Enligt ch-aviation planerar UIA dock att flyga ett stort antal säsongsflygningar under sommaren i år, främst från Kiev till Palma de Mallorca, Venedig och Milano Bergamo. Dessutom planeras säsongsflygningar från en rad andra ukrainska städer.

UIA är Ukrainas största flygbolag med 31 Boeing 737-flygplan, fyra Boeing 767, en Boeing 777 samt fem Embraer 190. UIA flyger till Stockholm Arlanda från Kiev med två dagliga avgångar främst med en Boeing 737-800.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.