Ryanair börjar flyga till Ukraina – Stockholm ny destination

Ryanair_aircraft_at_Brussels_South_Charleroi_Airport
(Foto: Michal Osmenda)

I förra veckan meddelade Ryanair att man öppnar en ny flyglinje från Stockholm Skavsta till Kiev i Ukraina med start i oktober 2018 och förutom Skavsta kommer det irländska lågprisflygbolaget att börja flyga till 14 destinationer från den ukrainska huvudstaden och Lviv.

Kiev är Ukrainas huvudstad samt ligger vid floden Dnjepr i norra delen av landet och är en av de äldsta städerna i Europa och har idag närmare 3 miljoner invånare. Det finn fantastisk arkitektur med gyllene kupoler och glittrande spiror, ett oändligt antal kyrkor, boulevarder och shoppingcenter, ett livligt kultur- och nattliv, likväl som många gröna parker, mysiga kaféer och restauranger. Så beskriver Stockholm Skavsta Airport Kiev, och då är det kanske inte så svårt att förstå att Ryanair nu etablerar sig i Ukraina med 15 nya flyglinjer.

Ryanair kommer att flyga Skavsta-Kiev tre gånger i veckan, på måndagar, onsdagar och fredagar med en Boeing 737-800. De övriga linjerna kommer att gå från Kievs Boryspil-flygplats till Barcelona, Bratislava, Gdansk, Krakow, London, Poznan, Vilnius, Warszawa och Wroclaw. Dessutom blir det nya flyglinjer från Lviv i västra Ukraina till Düsseldorf, Krakow, London, Memmingen och Warszawa.

”Kiev passar in fint i Stockholm Skavstas nätverk i Centraleuropa och har stor potential både som egen destination och för att resa vidare. Med en frekvens på tre avgångar i veckan garanteras effektiva anslutningsmöjligheter också för våra affärsresenärer”, säger Peter Steinmetz, VD Stockholm Skavsta Airport.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.