Virgin Atlantic närmar sig Air France-KLM

22251374245_af4b28171c_b
Virgin Atlantic Boeing 787 Dreamliner. (Foto: Mark Harkin)

Det brittiska långlinjeflygbolaget Virgin Atlantic hoppas att Air France-KLM ska ha köpt en knapp tredjedel av flygbolaget senast under början av nästa år, ett köp som enligt tidsplanen skulle genomföras under 2018, men som försenas på grund av amerikanska myndigheter.

Virgin Atlantic som startades av Sir Richard Branson år 1984 hoppas nu att Air France-KLM ska köpa in sig i bolaget under 2019. Det brittiska långlinjebolaget hoppas att den stora flygjätten ska köpa 31 procent av bolaget rapporterar Reuters. Till en början var köpet planerat att genomföras under 2018, men tiden för att få de nödvändiga tillstånden från amerikanska myndigheter är längre än vad man planerat.

Air France-KLM kommer att köpa sin andel från Virgin Group vilket innebär att Bransons bolag kommer kontrollera 20 procent av aktierna i Virgin Atlantic. Det i sin tur gör det amerikanska flygbolaget Delta Air Lines till den största enskilda ägaren med 49 procents innehav av Virgin Atlantic.

Både Air France-KLM och Delta Air Lines samarbetar sedan tidigare genom Sky Team-alliansen som idag har inte har något flygbolag baserat i Storbritannien. Det talar för att Virgin Atlantic som idag inte tillhör någon flygbolagsallians troligtvis kommer att alliera sig med Sky Team-flygbolagen och så småningom bli alliansens 21:a medlem.  Virgin Atlantic flyger idag långlinjer från två London-flygplatser, Heahtrow och Gatwick, samt Manchester till 33 destinationer i Västindien och USA med 46 flygplan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.