Jonair byter till Piper på Pajala-Luleå

Piper_PA-31_Navajo_St_Catharines_2
Piper PA 31. (Foto: Balcer)

Jonair har tidigare flugit sin enda reguljära flyglinje Pajala-Luleå med en Beech King Air 200, men enligt ch-aviation har flygbolaget nu bytt flygplan till kolvmotorplanet Piper PA 31. Dock visar data från Flightradar24 att King Air fortfarande flyger sträckan.

Jonair flyger idag den av Trafikverket upphandlade flyglinjen Pajala-Luleå sedan 2015 då Avies tvingades att lämna linjen på grund av många inställda flygningar och tekniska problem. Jonair har flugit linjen med en ombyggd Beech King Air 200 från Scandinavian Air Ambulance, men nu har man enligt ch-aviation bytt flygplanstyp till Jonairs egna Piper-flygplan.

Det är en Piper PA 31 som nu flyger två gånger dagligen mellan de norrländska städerna och PA 31:an är ett kolvmotorigt-flygplan som har plats för sex till åtta passagerare. Den King Air 200 som har flugit på linjen tidigare har plats för åtta passagerare per flygning. Dock visar data från Flightradar24 att en King Air 200, med registreringen SE-LTL, har flugit linjen växelvis under de senaste veckorna.

Jonair är baserat i Umeå och flyger främst taxiflygningar med Piper PA 31 av versionerna Navajo samt Chieftain, King Air 200 och helikoptern Airbus EC120B.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.