Finnair leasar Airbus A320

OH-LXI_Finnair_Airbus_A320-214_-_cn_1989_taxiing_15july2013_pic-001
Finnair Airbus A320. (Foto: Alf van Beem)

Finnair kommer att wet-leasa en Airbus A320 från litauiska GetJet för att kunna flyga det planerade sommarprogrammet under 2018. GetJet var även tänkt som wet-lease partner åt Nextjet, något som dock ändrades strax innan trafikstart.

GetJets Airbus A320 kommer att flyga på Finnairs linjer från Helsingfors från sommaren 2018 fram till början av nästa år. Airbus-flygplanet kommer främst att flyga till Budapest, Berlin, Wien, Prag, Krakow och grekiska Pafos med piloter och kabinbesättning från GetJet med Finnairs servicekoncept ombord.

”Vi har ett rekordantal flighter under sommaren både till Asien och Europa. Det leasade flygplanet kommer garantera att vi kan genomföra alla våra planerade flygningar”, säger Juha Järvninen, CCO på Finnair.

Finnar expanderar, och nu senast på Asienlinjerna där man ökar antalet flygningar, från vintertidtabellen i år, till Tokyo och Nagoya med två respektive en ny avgång per vecka. Dessutom kommer att öka antalet avgångar till Lissabon, Alicante, Malaga och Genève.

GetJet skulle också ha flugit för Nextjet på Gällivare-Örnsköldsvik-Stockholm med en Boeing 737-300 från och med januari i år, men Nextjet ändrade sig i sista stund och tog istället in grekiska Astra Airlines som idag flyger Gällivare-Örnsköldsvik-Stockholm med en BAe 146.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.