Arlanda & Oslo på gång från Växjö

Bilder från Småland airport i Växjö. Flygplats.Foto Mats Samuelsson.
Växjö Småland Airport. (Foto: Mats Samuelsson)

Enligt Smålandsposten har ett nybildat flygbolag, Nobis Air, planer på att börja flyga från Växjö till Stockholm Arlanda samt Oslo och de första flygningarna planeras att genomföras i maj eller juni i år.

Nobis Air är ett nybildat svenskt flygbolag som nu väntar på tillstånd från Transportstyrelsen att starta flygtrafik. När de tillstånden är på plats kommer man att börja flyga från Växjö till Oslo och Stockholm Arlanda rapporterar Smålandsposten.

”Realistiskt är att vi kommer i gång i maj eller juni. Vi har pratat med Ulf Axelsson (VD på Växjö Småland Airport) på flygplatsen och gått igenom var han har märkt att det är stor efterfrågan. Det är Oslo och Arlanda”, säger Håkan Melin och Pehr Karlsson som står bakom Nobis Air till Smålandsposten.

Nobis Air ska flyga till Oslo tre till fyra gånger i veckan och två gånger varje vardag till Arlanda. Enligt Smålandsposten ska Nobis Air hyra en hangar på Växjö Småland Airport, och flyga till Oslo samt Stockholm med två flygplan, en SAAB 340 och en Jetstream 41 som man leasar. Dessutom har Nobis Air planer på att flyga enstaka charter- och eventflygningar, exempelvis till Visby under Almedalsveckan.

Växjö Småland Airport har tidigare haft flygtrafik både till Oslo och Stockholm Arlanda. Senaste av Nextjet som flög till båda destinationerna från Växjö fram till sommaren 2015.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.