Eurowings vill samarbeta med flygbolag

D-AIZV_-_Eurowings_-_Airbus_A320_(31927001150)
Eurowings Airbus A320. (Foto: Lasse B)

Lufthansas lågprisflygbolag Eurowings vill inleda ett samarbete med ett ytterligare flygbolag som kan använda bolagets expanderande linjenät som feeder-linjer. En tänkbar partner är SAS.

Ryanair och Norwegian har i flera år pratat om ett biljettsamarbete mellan de båda lågprisflygbolagen. Men det har inte blivit av, och istället blev easyJet samarbetspartner med Norwegian genom ”Worldwide by easyJet”. Nu vill lågprisflygbolaget Eurowings göra likadant och ska leta efter en samarbetspartner.

”Vi kollar mycket noga på det, och det är klart ett ämne för framtiden” säger Eurowings VD Oliver Wagner till Reuters skriver check-in.dk. Wagner berättar också för Reuters att man letar ett en samarbetspartner som flyger både mellan- och långdistanslinjer. Det är dock klart att man inte kommer att feeda flygbolag som är direkta konkurrenter till moderbolaget Lufthansa.

SAS skulle kunna vara ett tänkbart alternativ, eftersom SAS inte är en direkt konkurrent till Lufthansa och att de båda flygbolagen redan har samarbete genom Star Alliance. Något som talar emot SAS som en samarbetspartner är att Eurowings troligtvis inte är intresserade av att feeda passagerare från Europa till Norden, då man tar passagerare från Lufthansa, och att feeda passagerare från Norden till SAS hubbar gör det skandinaviska flygbolaget redan själva idag.

Eurowings är ett flygbolag i en stark tillväxtperiod, vilket märks i trafikstatistiken. I februari flög 2,3 miljoner passagerare med bolaget, där även Germanwings och Brussels Airlines ingår, vilket är en ökning med 35 procent jämfört med samma månad förra året. Den absoluta största anledningen till detta är Air Berlins konkurs i slutet på oktober förra året.

Eurowings har en flotta som består av ett drygt 70-tal Airbus A319 och A320 flygplan samt ett 30-tal wet-leasade flygplan, bland annat 8 Airbus A330 samt A340-flygplan som används på långlinjer från Düsseldorf till främst Karibien.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.