Air France och KLM satsar ytterligare i Norden

KLMB738NEWLIVERY
KLM Boeing 737. (Foto: Roel Hemkes)

Flygbolagskoncernen Air France och KLM ökar antalet flyg från Norden till knutpunkterna Amsterdam-Schiphol och Paris-Charles de Gaulle med sex procent under sommaren 2018. Koncernen ökar även tillgängligheten i Norge genom ett nytt codeshare-samarbete med norska Widerøe vilket flyg24nyheter tidigare rapporterat om.

Air France och KLM fortsätter att stärka sin närvaro i de nordiska länderna och erbjuder under sommaren 566 avgångar i veckan till Amsterdam och Paris varav två helt nya, dagliga, förbindelser, Växjö-Amsterdam med KLM och Bergen-Paris med Air France.

”Vi fortsätter att stärka vår position i Norden genom en ökad flygkapacitet, helt nya destinationer och med riktigt bra samarbetspartners. Vi satsar stort på den nordiska marknaden för att ge fler nordbor större flexibilitet och möjlighet att enkelt kunna ta del av vårt världsomspännande linjenätverk”, säger Paul Terstegge, Nordenchef för Air France och KLM.

I Sverige och i Finland har KLM ett codeshare-avtal med Nextjet som omfattar sju svenska städer, Arvidsjaur, Jönköping, Karlstad, Kramfors-Sollefteå, Lycksele, Vilhelmina och Hemavan-Tärnaby samt städerna Karleby-Jakobstad, Mariehamn och Björneborg i Finland. På danska marknaden utökas antalet avgångar med KLM till 48 stycken i veckan från Köpenhamn till Amsterdam. Dessutom flyger man till både Aalborg och Billund.

Sedan den 5 mars i år erbjuder KLM tillsammans med det norska flygbolaget Widerøe, även ett code share-avtal för destinationer i Norge, vilket innebär att KLM kan erbjuda fler avreseorter i landet och en ökad tillgång till flygbolagets nätverk. Läs mer om det här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.