2,3 miljoner passagerare flög med Norwegian i februari

David Peacock_2
Norwegian Boeing 737-800. (Foto: David Charles Peacock)

Trafiksiffrorna för februari visar att över 2,3 miljoner passagerare flög med Norwegian, en ökning med 11 procent jämfört med samma period förra året. Den största tillväxten finns på bolagets flygningar mellan Europa och USA.

Totalt flög 2 330 006 passagerare med Norwegian i februari vilket är 239 663 fler än samma månad föregående år. Den totala trafiktillväxten, RPK, ökade med 32 procent och kapacitetstillväxten, ASK, ökade med 35 procent. Kabinfaktorn var på 84,3 procent vilket innebär en minskning med två procentenheter.

”Vi är nöjda med att trafiktillväxten fortsätter i februari och att fler fritids- och affärsresenärer väljer att resa med oss en månad som traditionellt sett präglas av lägre efterfrågan. Den globala expansionen fortsätter och det är flygningarna mellan Europa och USA som bidrar starkast till tillväxten”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian genomförde 98,9 procent av de planlagda flygningarna i februari och punktligheten var på 74,7 procent. Norwegian skriver i ett pressmeddelande att väderförhållandena vid flera stora flygplatser i Europa påverkade punktligheten under årets andra månad.

Norwegian fortsätter att förnya flygplansflottan under 2018. I februari levererades det sista planet av modellen 737-800 och en Boeing 787-9 Dreamliner. Totalt i år får Norwegian leverans av 11 Boeing 787-9 Dreamliner, 12 Boeing 737 MAX 8 och två Boeing 737-800.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.